4 luni 3 saptamani 2 zile 1 Start

Primele 10 minute, de acomodare cu viata studenteasca de camin.. din `87.

Nu-i asa interesant, zic, ce cacat e si cu filmu asta care arata ca un scurt metraj cu ipostaze „reale” de viata de camin? Dupa 5 minute insa, incepe sa devina putin interesant. Dupa toate cele 10 minute deja te prinde dintr-o data parca povestea, dar fara sa-ti dai seama; treci pragul intr-un mod natural, dus de toate „conventiile” si descrierea decorului , atat de spatiu cat si al relatiilor dintre oameni, inoculate pe parcursul introducerii.

Te capteaza total si fara eforuri ale vreunei parti, scena de dialog cu replici rapide de la intalnirea ei cu el; prin naturalete, pertinenta. Dupa care este un lung sir de situatii, in care se merge pe sugestie de lucruri fara ca sa fie „rostite” fatis; si punerea lor in confruntare, prin evidentierea mereu de noi aspecte, care ar fi putut fi invocate si date pe post de replica filmului. Filmul isi da, pe parcurs ce se deruleaza, singur replici; la sfarsit neputandu-te sa te gandesti, decat ca tocmai ai vazut un film complet.

E un film care nu se fereste de nicio prejudecata, si scapa fara nicio „zgarietura” la fiecare moment cand face acest lucru. Pune teme in discutie, risca, aduce variante diferite de opinie si idei, dupa care lasa totul iar la judecata fiecaruia. Exploateza intr-un mod extraordinar de autentic frica si disperarea umana, cat si conditia umana, care este.. cum fieacare isi hotareste.

„Cretina” mie mi se pare ca a facut cel mai tare rol, cu toata ca si cei doi care fac sex de „nevoie” mi s-au parut nemaipomeniti.

.

4 Responses to “4 luni 3 saptamani 2 zile 1 Start”


 1. 1 blur Septembrie 29, 2007 la 5:45 pm

  ma. stii ce fac io acum?
  iti citesc blogu. si stii de ce? pentru ca fiindca deoarece imi merge ca pula netu si mai e juma de ora pana se donlodeaza filmu asta despre care vorbesti tu aici…

 2. 3 blur Octombrie 1, 2007 la 9:11 am

  si sa ramana tot in caterinca, dupa ce m-am plictisit fumand si band cola juma de zi, dau drumu la film, si ce sa vezi?
  ERA ALTU` !!! … „examenul” ..

 3. 4 aprozarnet Octombrie 3, 2007 la 6:08 pm

  aa.. da, e veche faza; insa erau sanse ca dupa premiera sa apara s variana buna..
  dar poate o sa..


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
ciuleste`

"Nici nu-ti trece prin cap sa crezi in tine.Ai nevoie de-o carje. Ai mai multe carje decat picioare... Mereu cersesti cate o clipa de tandrete sau o noapte de amor, sau o slujba bunicica, sau o calatorie la Paris, sau o pretuire unanima, sau o pasiune." - Teodor Mazilu

a

Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: