2Filme de Crima/Justitie

12 Angry Men
Facut de Sidney Lumet in 1957. Un film atat de original si inovator, incat nu s-a mai reusit a se face ceva in acelasi gen, pana astazi. Desi am observat din intamplare ca Scorsese o sa scoata o adaptare dupa el in 2008. Asta dupa ce acum vreun an a facut adaptare dupa „Internal Affairs” (2002 Hong Kong), rezultand „The Departed”. Pana sa apara aceasta, va sugerez sa cautati si sa va uitati la varianta originala din 1957; iar dupa ce apare si filmul lui Scorsese, sa va da dati cu parerea daca s-a ridicat macar la o valoare apropiata.

A Clockwork Orange al lui Kubrick, este filmul 2. Din 1971. Dar care este filmat cu un decor si intr-un mod futurist, incat nu i-ai putea spune data productiei decat daca ai cunoaste-o dinainte. La fel ca si primul, este un film cu totul original, diferit de altele din multe puncte de vedere. Dupa ce vezi un film ca acesta, iti dai seama cat de important este regizorul pt un film.

Ambele trateaza intr-o viziune diferita si plecand de la alt punct si cu un alt scop, aceasi tema: Crima/Justitie.

.

Reclame

0 Responses to “2Filme de Crima/Justitie”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
ciuleste`

"Nici nu-ti trece prin cap sa crezi in tine.Ai nevoie de-o carje. Ai mai multe carje decat picioare... Mereu cersesti cate o clipa de tandrete sau o noapte de amor, sau o slujba bunicica, sau o calatorie la Paris, sau o pretuire unanima, sau o pasiune." - Teodor Mazilu

a

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: